Muhasebe Özel Ders
Muhasebe Nedir? Ekonomik faaliyetlerde bulunan işletmelerin mali işlemlerinin parasal karşılığını kaydeden, sınıflandıran, özetleyerek rapor eden, sonuçların yorumlanması yanı sıra analiz eden bir bilim dalıdır. En geniş manasıyla muhasebe, işletmelerin sahip olduğu varlıklar ile kaynaklarının oluşumunu, kullanılma biçimlerini, mali işlemler sonucunda …
Eğitim Detayları
Muhasebe Nedir?
Ekonomik faaliyetlerde bulunan işletmelerin mali işlemlerinin parasal karşılığını kaydeden, sınıflandıran, özetleyerek rapor eden, sonuçların yorumlanması yanı sıra analiz eden bir bilim dalıdır.
En geniş manasıyla muhasebe, işletmelerin sahip olduğu varlıklar ile kaynaklarının oluşumunu, kullanılma biçimlerini, mali işlemler sonucunda ilgili değerlerde (varlık, kaynak) meydana gelen değişmeleri, işletmelerin mali yapılarını açıklamaya yönelik bilgileri sağlayan ayrıca bu bilgileri ilgililere ileten bilgi sistemidir. Muhasebe, kar amacı güden veya gütmeyen tüm işletmelerle ilgilidir. yani işletmeler kasıt tüm kuruluşlardır.
İşletme Nedir?
İşletme, ticari amaç etrafında toplanmış bir veya daha fazla kişinin, sermaye ile kurdukları kuruluşlardır. İşletmeler amaçlarına veya kuruluş şekillerine göre farklılık gösterebilirler. Şahıs ya da sermaye şirketleri en genel olanlarıdır.
Muhasebe işinin gerçekleşmesi bazı görevlerin yerine getirilmesine bağlıdır. Bu görevlere muhasebenin fonksiyonları denir. Dört ana grupta toplanan muhasebenin fonksiyonları, kaydetme, sınıflandırma, özetleme, raporlama şeklindedir.
Kaydetme: Mali işlemlerin muhasebe defterlerine kayıt yapılmasıdır. Kayıt yapılırken işlemlerin belgelere dayandırılması ayrıca muhasebe sistemine göre tasnif edilmesi ayrıca önemlidir. Kaydetme, muhasebenin en önemli işlemidir. Muhasebe kayıtlarının doğru yapılmaması diğer muhasebe gruplarının işlevini kaldırır. Yani her mali işlem muhasebe sistemi içinde ilk olarak kayıt ile başlar. Mali kayıtlar belgelere dayandırılmak zorundadır. Muhasebe sisteminde, tek taraflı ve çift taraflı olmak üzere iki tür kayıt yöntemi vardır.
Sınıflandırma: kayıt işleminden sonra bilgiler belirli periyotlarla derlenip niteliklerine göre sınıflandırılır. Sınıflandırma işlemleri muhasebe sistemine uygun olacak şekilde muhasebe defterlerinden büyük defterlere (defteri kebir) yapılmaktadır.
Özetleme: 3. adım olarak sınıflandırmanın devamı niteliğindedir. İşlemler dönem sonlarında toplanarak özetlenir. Muhasebe sisteminde özetleme, muhasebe tablolarından mizan kullanılarak yapılır.
Raporlama: Raporlama ile kaydedilen, sınıflandırılan ve özetlenen işlemler mali tablolar aracılığı ile sonuç aşamasına denir. Raporlama aşamasında muhasebe tabloları kullanılır ayrıca bu tabloların en önemlileri bilanço ve gelir tablosudur.
Muhasebe bu dört grubu sırasıyla yerine getirerek işletmelerin mali işlemleri hakkında çıkan sonuçları, işletmeyi, devleti ya da ilgili üçüncü kişileri bilgilendirmek için kullanır.
Muhasebe Özel Ders Öğretmenleri
Muhasebe özel ders, diğer özel derslerden farklı olarak disiplin gerektiren aynı zamanda istikrar gösterilmesi gereken ders olarak karşımıza çıkmaktadır. Muhasebe özel ders verenler, disiplinli olmayı ya da istikrarlı kalabilme gibi becerileri de öğrencilerine vermeye çalışmaktadır. Dolayısıyla muhasebe özel ders öğretmenleri, sadece branş bilgisine sahip olmamalı. Öğretmenliğin gerektirdiği bilgiye sahip olmanın yanında farklı becerilerle de donatılmış olmalı ki öğrenciye ihtiyacı olanı verebilsin.
Muhasebe Özel Ders
Özel dersin doğası olarak verilen eğitim bire bir olup, sadece öğretmen ile öğrenci arasında gereken eğitim-öğretim gerçekleştirilmektedir. Muhasebe özel ders, kariyerini muhasebe üzerine yapacak öğrenciler için altın değerinde bir fırsattır. Çünkü öğrencilerin üniversitelerde göremeyecekleri pratik bilgiler sadece özel ders seviyesinde bir eğitim anlayışıyla verilmektedir.
Eğitim şekli kişiye göre değiştiğini var sayarsak grup ya da sınıf düzeninde anlatılan dersler yüzeysel olmakta, öğrencinin ihtiyacı olanı yeterli seviyede almasını engellemektedir. Özel ders sayesinde öğrenci, kendisine uygun eğitimi gerektiği kadar gerektiği zaman aldığından eğitimin verim seviyesi çok yüksektir.
Muhasebe Sınavlarına Hazırlık
Muhasebe sınavları ya da TEZ yazımı için bize başvurduğunuz zaman size uygun en iyi hocalarla yardımcı olacağımızı taahhüt ederiz. Çünkü 10 yılı aşan özel ders tecrübemiz sayesinde muhasebe özel ders öğretmenlerinin genelini tanıma bilgisine sahibiz.
Muhasebe özel ders öğretmenlerimiz, Üniversitelerin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Fakültesi, Lisans ve Yüksek Lisans programlarında hocalık yapan akademisyenlerden oluşmaktadır. Muhasebe özel ders ücretlerini öğrenmek için lütfen bizi arayın.